Tandemtour 2002

Tiny en Anton samen op de tandem door Noordoost-Duitsland en langs de Elbe

Weg door de Moor
Vanuit Barnstorf probeerde we weer door een moerasgebied, de goede kant uit te komen hetgeen wel weer een erg rustig route was, maar toen we er weer op de gewone weg terug kwamen bleek dat we er netto niet zo erg veel mee waren opgeschoten. Het eind van het liedje was, dat we op een gegeven moment ongewild toch in Sulingen belandden.
Voordeel was nu wel dat we precies wisten waar we waren en we zo beter onze route konden bepalen. Zo reden we door de winkelstraat en reden het stadje weer uit om bij de molen een klein stukje langs de B 214 te rijden dan linksaf richting Maassen kwamen daarna door het plaatsje Siedenburg.
Daar was een hotel. Goede raad is duur, wat deden we? Zouden we nog doorrijden, of zouden we in het hotel blijven overnachten.
Volgens de kaart hadden we voorlopig nog geen camping vinden. Het was nog steeds bewolkt en het zou best nog wel kunnen gaan regenen.
We besloten in het hotel te overnachten, aldus geschiedde
Het hotel heette"Deutsche Markhaus". We huurden een kamer voor 52 euro incl. Frühstück. Toen we ons geïnstalleerd hadden hebben we nog een wandeling gemaakt door het grafelijke park (Slot Siedenburg was vroeger het administratieve centrum van de het Graafschap Hoya) We verbaasden ons erover dat alles in het park zo vrij was van tekenen van baldadig gedrag van de dorpsjeugd.
Daarna hebben wij nog koffie gedronken en een ijsje gegeten op het terras, want het was inmiddels prachtig weer geworden. (Eigenlijk nadat wij hadden besloten te blijven werd het mooi weer)
Onze hotelkamer in Siedenburg
Kost wat, maar dan heb je ook wat!