Tandemtour 2002

Tiny en Anton samen op de tandem door Noordoost-Duitsland en langs de Elbe

De Navo aan het oefenen
Het lijkt wel oorlog!
Over de autoweg heen en langs een drukke weg langs NAVO-oefenterreinen. Wat een geschiet, tanks, helikopters en pantserwagens.
Het leek wel oorlog!
Dit lawaaiige gedoe wordt gelukkig vergoed door een koppel wilde zwijnen met jongen die Tiny op een open plek in het bos ziet echter als een foto probeert te maken, zetten ze het helaas op een lopen.
Tot onze opluchting is er in Meißendorf inderdaad een camping, en we zetten onze tent er snel op. Een man komt ons waarschuwen niet te dicht bij de beek te gaan staan in verband met zeer hinderlijke vliegjes. Wij zetten onze tent daarom iets verder van de beek op, maar niet ver genoeg naar bleek, want al niet lang daarna werden wij geteisterd door deze vliegjes (in Zweden noemden men ze “knots”). Tiny heeft nog lang daarna nog last gehad van de gevolgen van gesteek (jeukend en kapot gekrabde hoofdhuid)
Mooie bloemen in de berm
Mooie bloeme in de berm
Nadat we onze tent hadden opgezet zijn we naar een winkel een eindje terug gegaan om wat inkopen te doen. Daarna hebben ook nog een wandelingetje gemaakt over de camping naar het meertje, waar de camping aan gelegen is.
Vervolgens keren wij terug bij de tent en sluiten deze hermetisch achter ons genieten van de welverdiende rust en drinken een paar glaasje kruidendrank bij het licht van enkele waxinelichtjes.
Als het te donker wordt om te lezen gaan we slapen.