Tandemtour 2002

Tiny en Anton samen op de tandem door Noordoost-Duitsland en langs de Elbe

Dus zijn we maar even verder het dorp ingereden. Bij het station bleek een Griekse imbiß te zijn, alwaar we op een zonovergoten terrasje, onder het genot van een glas bier, hebben gegeten.

Paardenwei
Paard en wei
Na deze noodzakelijke onderbreking (want is het niet zo, dat wie niet eet, niet zal fietsen?) zijn we weer verder gegaan, we gingen een fietstunnel onderdoor, want dat stond er aangegeven voor de fiets en kwamen aan de andere kant weer op het fietspad uit langs de weg. Stond er waarachtig nog een fietsbordje richting Hössingen, dwars door het bos. Grote delen van dit fietspad waren goed te bereiden, soms wat minder vanwege door regenwater achtergelaten zand. En diepe plassen. Maar verder konden we een tempo aanhouden van boven de 20 km per uur. Zodat we al snel bij Breitenhees aankwamen.
Voordat we het dorp inreden hebben we even een rustpauze ingelast, niet vanwege vermoeidheid, maar gewoon omdat het zo’n mooi plekje was. Daar zo bij dat paardenweitje. De rust was zo een weldaad.. Maar aan alles komt een eind, ook aan de goede dingen, we moesten verder. Niet veel verder langs Bokel naar Bad Bodenteich alwaar een camping moest zijn.
En die was er ook! Nabij het Elbe-Seitenkanaal
We hebben vandaag 89 kilometer gefietst!
Na onze tent te hebben opgezet op een mooi terrein bij een bank/picknicktafel en 13 Euro te hebben betaald, hebben we nog wat inkopen gedaan in Bad Bodenteich en zijn we via een fikse omweg naar de camping terug gereden.