Tandemtour 2002

Tiny en Anton samen op de tandem door Noordoost-Duitsland en langs de Elbe

In Vockenrode kwamen we langs een uitspanning waar we alsnog onze duizendste kilometer vierden met koffie en koek (gebak was er niet, maar een kniesoor die daar op let). Wat opvallend aan eenvoudige gelegenheden als deze is, hier in oost Duitsland, dat er vaak werklozen tezamen komen om een biertje te drinken en te praten.
We reden daarna door, want uiteindelijk hadden we ons voorgenomen om nog in Dessau rond te kijken!
Daar belanden wij dan ook na verloop van tijd. Op het marktplein aldaar aangekomen, kochten we ons nog wat te eten. Ik kocht bij een Vietnamese kraam een portie bami en Tiny een Duitse braadworst bij een andere kraam . Nadat we nog even op de (weinig kramen) markt hadden rondgekeken . Verplaatsten wij onze aandacht naar een groot winkelcentrum.
Een bijzondere service daar was, dat je een rolstoel kon lenen, hetgeen voor Tiny een uitkomst was. We gingen bij Karstadt naar de camping afdeling omdat we nog een reservegastankje nodig hadden. Uiteindelijk kwamen wij naar buiten met een gastankje, bidon en twee joggingpakken. Viel weer mee. We keken nog rond in het winkelcentrum, maar als je verder niks koopt of gebruikt ben je snel uitgekeken. Daarna reden we nog wat rond in Dessau, maar echt bijzonder was de stad niet en het was erg warm, zodat we, nadat we op een terrasje nog een sorbet hadden genomen, niet lang daarna de stad weer uitreden. Omdat geen zin hadden om weer langs dezelfde drukke weg richting camping te fietsen besloten we langs de Mulde richting camping te gaan. Het was mooie rustige tocht, door een parkachtig landschap met grote bomen en grasland waarvan duidelijk te zien was dat het bij hoog water onder water staat. Opmerkelijk is dat er dan op zulke plekken geen huis of wat dan ook te vinden is. De paden werden nu en dan wel weer erg smal, zo smal dat ik nog een keer de macht over het stuur verloor en we omvielen, maar omdat we er langzaam fietsten viel de schade erg mee. Het was er in ieder geval erg mooi en stil, wat wij op z’n tijd erg weten te waarderen. Gelukkig hoorden we op een gegeven moment weer de Autobahn en wisten we dat we niet zover meer van de camping konden zijn.We belanden op een gegeven moment weer in Mildensee en kwamen nog langs een Lidl waar we nog wat boodschappen deden, zodat we ook nog wat te eten hadden.
Zo kwamen we weer op de camping aan, waar we later nog even hebben gezwommen in het meertje waar de camping aan gelegen was

Fietsbrug over de Mulde
Fietsbrug over de Mulde