meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">

Tandemtour 2002

Tiny en Anton samen op de tandem door Noordoost-Duitsland en langs de Elbe

En daar is Dresden
Uitzicht op Dresden vanaf de overkantf
In de Dresden hebben we eerst nog wat rondgekeken om te kijken wat er zoal te beleven viel, we hadden immers besloten hier een paar dagen te blijven, maar omdat het toch wel handiger is om het een en ander zonder alle bagage, besloten we een camping te zoeken, teneinde van onze last verlost te zijn. Dan splitst de weg zich, we kunnen twee kanten langs naar de camping weg B170 of weg B172. Wij kiezen voor de eerste, want op de plattegrond die wij raadplegen maakt het niet veel uit, de ene of de andere qua afstand.
Foute keus: want de B170 gaat over de heuvel heen en de B 172 er omheen dus we moeten stevig in de beugels om naar boven te komen, een gegeven moment denk ik slim te zijn door links af te slaan om zo die bult te omzeilen. Lukt niet echt, maar het is in ieder geval een stuk rustiger, vooral als we rechtsaf slaan door een plantsoen omhoog langs een groot (Pruisische proporties) monument gaan als we bij flats aanbeland zijn die boven op de heuvel staan, gaat het weer bergafwaarts. Al snel komen wij bij een kruising waar we even voor alle zekerheid naar de camping informeren, blijkt niet ver en moeilijk, maar een steile afdaling doet wel mijn wenkbrauwen fronzen, want als we hier elke keer tegenop moeten fietsen als we in de stad willen rondkijken. Gelukkig was deze zorg niet terecht omdat weg B172 een veel fietsvriendelijker karakter had.
Een keer rechts en we waren op de camping.
Wat een ruine
Wat een ruïne
Eénmaal op de camping meldden wij ons snel aan en zette onze tent snel op, op de aangewezen plek
Snel opzetten was de zaak omdat het begon te regenen, niet voor het eerst vandaag, want tijdens ons ontbijt en bij de lunch regende het ook, maar gelukkig bleef het daartussen bij wat gespetter.
Toen we alles aan kant hadden besloten we in het, bij de camping gelegen restaurant wat warms te gaan eten. Wij hebben het ons goed laten smaken, evenals wat alcoholische versnaperingen, zodat uiteindelijk warm, weldoorvoed en niet meer zijnde dorstig in onze slaapzak kropen,
Wij hadden nu totaal 1300 km gefietst waarvan vandaag 85 km