meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">

Tandemtour 2002

Tiny en Anton samen op de tandem door Noordoost-Duitsland en langs de Elbe

We reden onder en daloverspannende viaduct van een autoweg in aanleg door en reden niet veel later Oberröblingen binnen. Daar was een café-restaurant waar we gegeten hebben.

Smakelijk eten!
Smakelijk eten
Warmte en eten is wel iets waar je behoefte aan op een dag als deze. We hadden ons eten op en de lichten gingen al weer uit en werden na betaling de zaak uitgebonjourd omdat het middagsluiting was. We keken elkaar eens aan toen we weer buiten stonden, maar ach we hadden gegeten en we moesten toch verder, na wat inkopen hebben we dat ook maar gedaan. Het stadje uit sloegen we al snel rechts af een rustiger weggetje op.
Over goede veldwegen reden we naar Martinsrieth om vervolgens bij Rietnordhausen rechtsaf te slaan bij een drukkere weg waar gelukkig wel een fietspad langs lag, helaas moesten we op een gegeven moment van de fiets af vanwege een lekke band, maar verder hielden we er lekker de vaart er in. Borden met plaatsnamen als Hackpfüffel en Tilleda passeerden.
Vanaf Tilleda was er weer een fietsroute over een veldweg buiten gehoorafstand van de autoweg. Met aan weerszijden uitzicht op het hoge heuvellandschap.
Kyfthauser Denkmal
Kyfthäuser Denkmal
Links de Kylfhäuserberg met het, van grote afstand zichtbare, Kylfhäuserdenkmal. Zo geraakten wij al snel in Kelbra waar een aantal kilometers verderop aan een stuwmeer een camping moest zijn.
En inderdaad er was een grote camping met aansluitend een jachthaven. Wij zetten onze tent op een rustig trekkersveld met een paar campers
Wat het weer betrof ging het wel was bewolkt en fris een enkele bui.
’s Avonds op de camping was het heerlijk.verder prima vertoeven want het weer was weer wat opgeknapt. Zodat we heerlijk konden ontspannen.
Een Duitse fietstoerist had er ook zijn tent opgeslagen,
Opvallend voor ons was zijn BOB fietsaanhanger.
Leek ons leuk om met hem een nog wat ervaring uit te wisselen, maar bleef verder een hangen, nadat we waren uitgepraat over de aanpassingen die hij aan zijn Bob had verricht.
Anton heeft nog wat zitten musiceren, wat prompt de aandacht trok van een groepje jongeren, die bestond uit een klasje accordeonleerlingen die met hun leraar, de concertina kwamen bekijken en beluisteren.
Daarna praten we nog even met de buren, die vertelden de muziek erg op prijs te stellen, daarna maakten we nog een wandeling langs het meer en brachten de rest van de avond in de tent door en deden toen ons schoonheidsslaapje.
Avond stemming Kelbra
Avond stemming Kelbra