meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">

Tandemtour 2002

Tiny en Anton samen op de tandem door Noordoost-Duitsland en langs de Elbe

Fietsende tussen de akkers door
Fietsende tussen de akkers door
Eenmaal boven weer helemaal naar beneden, in vliegende vaart naar beneden, ging wel lekker, maar uiteindelijk toch maar weer even afremmen, want we moeten de drukke B80 oversteken we steken de weg over en gaan verder naar beneden en komen uiteindelijk weer bij de Wipper uit en steken die over, over oude stenen brug, deels ingestort, dan zoeken wij ons een weg over wat uiteindelijk toch weer een fietsroute blijkt te zijn, langs Nieder en Obergebra We volgen nu weer een stuk de B80 met rechts de spoorbaan. In Wülfingerode besluiten we wat te gaan eten in een stationsrestauratie. Trouwens best een gezellig zaakje. Na een poosje rijden we weer verderen gaan dan linksaf van de drukke weg af naar Bernterodem dan de eerste afslag rechtaf over een geasfalteerde veldweg richting Gernterode te rijden van daaruit rijden we door Gernrode richting Leinefelde waar we voor Breitenworbis nog een pittige klim krijgen te verwerken. ’t Is wel effe aanpoten maar, we hoeven niet van de fiets af, dus...
Als we in Breitenholz zij begint het te regenen. We doen onze poncho aan want het begint nu serieus te regenen en als we Leinefelde binnenrijden plenst het, verkild tot op het bot besluiten wij in een Konditorei even te schuilen en misschien wat kou uit onze botten te verjagen, wat maar deels lukt. Als het na een poosje nog niet droog is besluiten we door te rijden naar Heiligestadt, omdat daar volgens onze gegevens vrienden van de fiets zouden wonen. Dus trekken we de stoute schoenen huiverend aan en rijden verder.
Bloemen in de berm
Bloemen in de berm
De regen hield weer op, god zij dank. We hebben zijn trouwens aan het begin van de Leineroute.
Bij Beuren besluiten we even de route even te laten voor wat ie is, we hebben nu even geen om een stukje om te rijden en te klimmen, we houden liever even de B80 aan tot de eerste afslag recht naar Wingenrode.
Daar volgen we de route, omdat we eigenlijk bij de eerste beste gelegenheid te stoppen gaat Tiny nog even bij een pension informeren, maar deze is pittig aan de prijs, dus rijden we verder door Bodenrode en Westhausen, daar belanden we weer op een prachtig geasfalteerd fietspad, het is niet meer ver naar Heiligenstadt, waar heuvel op en af snel zijn. Blijkt al spoedig dat het een behoorlijk grote plaats is. Een behulpzame Telecom monteur wijst ons de weg en na enig klimwerk vinden wij de straat en huis waar onze fietsvrienden zouden wonen, helaas het mag niet zo zijn. De moeder verteld dat haar dochter, de fietsvriendin naar ‘Beieren is vertrokken en dat voor ons plaats is in de herberg. Gelukkig is niet veel verder een pension wat een goed onderkomen is. Eind goed al goed, een lekkere warme douche en later een warme maaltijd in het restaurant, dan ben je alles weer gauw vergeten.
Anton ging nog weer even naar de stad om wat geld te halen teneinde alle verteringen de volgende morgen te kunnen betalen.
Na nog even wat te hebben gedronken in de bar, gingen we weer lekker onder de wol, morgen weer een dag