meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">

Tandemtour 2002

Tiny en Anton samen op de tandem door Noordoost-Duitsland en langs de Elbe

Vanwege de verzengende hitte zochten we verkoeling onder een boom
bij deze hitte is een schaduwrijke boom een uitkomst
Onderweg kwam gelukkig de verkoeling en dat op het moment dat wij juist verkoeling vonden in een meertje, op zulke momenten waardeer je zulke gelegenheden!
Onweersluchten waren in aantocht en een koelere lucht kwam geleidelijk over ons, en merkwaardig genoeg, hoorde wel wel gerommel, maar de regen werd ons bespaard.
Aan de horizon verschijnen de eerste wolken die koeler weer aankondigen
"Aan de horizon verschijnen de eerste wolken die koeler weer aankondigen
Terug naar nu.

Als de tent staat, besluiten we even naar Buurse te rijden om te zien of we daar nog iets te eten kunnen scoren. Het eerste ziet er duur uit en ook gesloten, dus kunnen we doorrijden zonder voor krenterig te worden uitgemaakt. Het tweede ziet er veelbelovend uit: een eetcafé!
Echter als we iets proberen te bestellen, dan blijkt de keuken gesloten. Wij zijn teleurgesteld en laten dat met enig sarcasme merken, dus kunnen we alsnog een portie frieten krijgen.
Als ze de patat op een bord serveren, vraagt Anton of ze die nu in de woonkamer hebben gebakken.
De keuken was immers gesloten!
Een zurig lachje kon er net af.
Hoi, back in Holland! Het land waar gezelligheid hoog in het vaandel staat.
Gezelligheid die trouwens ook op de camping nauwelijks is terug te vinden, want onze buren, zo te zien ook fietsers, zeggen boe noch bah. Echte Nederlanders dus.

Wij besluiten Brenda op te bellen om haar te te vertellen dat we a s donderdag waarschijnlijk weer thuis komen.
Dan horen wij dat Frits de broer van Anton is overleden en inmiddels al begraven is, hetgeen wel een ander licht werpt op deze avond.
Hoewel perikelen rond het overlijden van pa gezorgd hadden voor een verstoorde familierelatie, grijpt het Anton toch aan. Hij vond het toch een prettig idee dat Frits een maand voor de vakantie nog een uurtje bij hem langs was geweest, niet dat er iets was uitgesproken, maar toch.

Aldus was weer een dag voorbij.