Tandemtour 2008

Op de tandem door Engeland en België

Tandemtour 2002

Tandemtour 2006

De varanda hadden we voor ons zelf Hoe heet dit bloemetje?

Wij hadden de volledige beschikking over deze varanda, onze tent staat op de achtergrond Niet dat het ons geheel vrijwaarde van verkeersdrukte, integendeel, men liet ons ook nog verschillende malen heen en weer de drukke weg oversteken, doormiddel van toekan-kruisingen. Een manier van oversteken die zich minder leent voor mensen die met zich een tandem als vervoermiddel gebruiken. Kennelijk gaat men er van uit dat fietsers sowieso doldrieste mensen zijn die zich uitsluitend zonder op of om te kijken een weg oversteken.
Overigens zou dit zeer onverstandig zijn, gezien de blinde vlek die de gemotoriseerde Brit heeft als het gaat om zijn fietsende medemens
Moeten we toch even nakijken hoe dit bloemetje heet Gelukkig waren wij wel alert genoeg om na 33 kilometer over fietsroute en een stukje weg de camping te vinden die er volgens de kaart moest zijn.
Na eerst vergeefs te hebben aangebeld bij het woonhuis, hebben wij op aanraden van een paar andere campinggasten onze tent op een mooi campingveld in de beschutting van een coniferenhaag neergezet.
Tot onze vreugde was op de camping, waar we de enige gasten waren, een overdekte gelegenheid, met tafels, stoelen en dergelijke, waardoor we van meer comfort konden genieten.
Wij besloten twee nachten op de camping te blijven omdat we zo in de nabijheid van de Hadrianuswal deze weleens van nabij zouden willen zien.
Op aanraden van de campingbaas gingen wij naar de pub de “The White Swan”, helaas bleek de keuken nog gesloten toen wij vroegen wat te gaan eten. Teleurgesteld keerden wij terug naar de camping, straks beter!
Zo ondernamen wij voor de tweede maal de tocht naar de niet veraf gelegen pub en konden ons nu wel een warme maaltijd bestellen. Helaas constateerde Tiny later dat we een glas wijn teveel hadden afgerekend, oplichterij noemde zij het, ik hield het op een vergissing.Gelukkig waren wij alert genoeg om na 33 kilometer over fietsroute en een stukje weg de camping te vinden die er volgens de kaart moest zijn.
Bermbloemen Op aanraden van de campingbaas gingen wij naar de pub de “The White Swan”, helaas bleek de keuken nog gesloten toen wij vroegen wat te gaan eten. Teleurgesteld keerden wij terug naar de camping, straks beter!
Zo ondernamen wij voor de tweede maal de tocht naar de niet veraf gelegen pub en konden ons nu wel een warme maaltijd bestellen. Helaas constateerde Tiny later dat we een glas wijn teveel hadden afgerekend, oplichterij noemde zij het, ik hield het op een vergissing.

Bloeit zomaar in de berm

De bruggen van Newcastle Fortificaties bij de monding van de River Tyne Westelijke gedeelte van onze rit tussen de veerboot en de camping bij Ovingham De bruggen van Newcastle Fortificaties aan de monding van de Tyne