Tandemtour 2008

Op de tandem door Engeland en België

Tandemtour 2002

Tandemtour 2006

Kings Head, ons onderkomen in Lancaster De Derwent Walk

Na een gezellig praatje met de man, die ook vertelde betrokken te zijn bij het uitzetten van de fietsroutes, vervolgde wij onze weg en konden we even later opstappen om over de fietsroute onze weg te vervolgen.
Het bleek dat er druk gebruik gemaakt werd van de route die over het traject liep van een voormalige tramlijn. Eenmaal op de route namen we op een picknickplaats de gelegenheid ten baat even een rustpauze in te lassen en een boterham te eten en wat te drinken.
De Derwent Walk met rechts de bijna overwoekerde perrons Eenmaal in Consett moesten we ons nog door een aantal hekjes wringen en een aantal drukke kruispunten oversteken, maar kwamen daarna weer op de route terug die richting Lancaster ging. De rest van de rit verliep zonder grote problemen. Hoewel het fietsen over het gravel wat zwaar ging vanwege een zachte voorband die wel niet hard op te pompen leek. Om van dit gezeur af te zijn besloot ik een andere binnenband om het voorwiel te leggen, bij latere inspectie bleek de band niet lek te zijn.
De nieuwe band was in ieder geval hard genoeg opgepompt, zodat het laatste stuk naar Lancaster voorspoedig verliep. Daar aangekomen besloten we het dorp in te gaan om even wat te drinken in een pub genaamd “The Queenshead”. Eenmaal daar gezeten sloeg de vermoeidheid toe en we besloten dat het genoeg was voor deze dag en informeerde bij de waard naar een gelegenheid waar we konden overnachten.
Dat bleek in het nabijgelegen hotel “The KingsHead” te kunnen, dus na afgerekend te hebben vertrokken wij naar het hotel waar wij voor 45 pond exclusief ontbijt konden overnachten.
Na een verfrissende douche rustten wij nog even uit om vervolgens nog even van het mooie weer te genieten met een wandeling door het plaatsje en wat inkopen te doen.
Eenmaal terug bestelde wij een maaltijd, soep en een hoofdmaaltijd voor zes pond. Niet duur vonden wij en lieten het ons goed smaken.
Na een ontbijt voor de volgende ochtend te hebben besteld gingen wij naar boven om nog wat te lezen, tv te kijken en natuurlijk daarna een gezonde nachtrust.
Dat hadden we wel verdiend!

Grindbak voor auto die door hun remmen gaanDe Lancaster Valley Way Spreekt voor zich Deze gaat nog! Proost Tiny!