Tandemtour 2008

Op de tandem door Engeland en België

Tandemtour 2002

Tandemtour 2006

Wachten, wachten
wachten
Gelukkig bleef het overigens bij dT buitje en daarna af en toe wat gemiezer.Eenmaal in Wijk aan Zee, echter, was het uit met de pret! Het begon echt te regenen. Dat was balen, kon het dan niet even een uurtje droog blijven tot wij in IJmuiden aanbeland waren. Nu kwamen we koud en verregend in IJmuiden aan, het voordeel (van dit nadeel) was dat wij nu aan de lijve ondervonden dat we ten onrechte geen trui of iets dergelijks bij ohadden meegenomen, in onze ijver niet al te veel troep mee te nemen.
Tiny kocht bij een winkel in de Nieuwstraat in IJmuiden voor ons beiden een fleece-trui met capuchon. Dat deze aankoop niet onder alle omstandigheden voldoende is, kunt u lezen in de inleiding van dit reisverslag waar ik mijn onvrede uit over de gang van zaken bij ons inschepen op de veerboot naar Newcastle.
Gelukkig waren wij, eenmaal aan boord alle leed weer vergeten, een vergeten wat onder deze omstandigheden goed voor de gemoedsrust is.
Wij installeerden ons in onze hut, compact doch comfortabel. Namen een warme douche en de gelegenheid te baat om ons op het bed even te ontspan class="bijschrift"nen, maar niet te lang want we wilden nog wel even aan dek zien hoe het schip de haven van IJmuiden verliet. Bovendien hadden we een diner-buffet gereserveerd en dat leek ons ook een aangename manier van vakantievieren.
Aan dek gekomen bleek de zon te schijnen.;" Beter laat dan nooit", zou mijn moeder zeggen. Ik troostte me maar met de gedachte dat mensen in Afrika het veel slechter hebben en daar schijnt de zon altijd!
Het was erg druk aan boord met grote groepen jongeren. Opvallend veel zelfs.
Onderweg door de duinen tussen Egmont en Beverwijk waren we ook al grote groepen schoolklassen tegengekomen die op deze maandag een dagje natuur op de fiets hadden voorgeschoteld hadden gekregen, als toetje van het voorbije schooljaar.
Toen het schip tussen de pieren van IJmuiden het ruime sop hadden gekozen. De nog immer stevige noordoosterwind veroorzaakte een stevige deining, maar deze verhinderde ons niet om het restaurant op te zoeken en eenmaal aan het ons toegewezen tafeltje gezeten. Drinken te bestellen en ons gewapend met bord langs het buffet te schuiven en een vertwijfelde poging te ondernemen het lekkerste eten uit te zoeken. Wat mij persoonlijk altijd voor dilemma's stelt omdat ik nu eenmaal al snel genoeg heb en het mezelf volstampen omdat ik er voor betaald me tegenstaat.

Princess of Norway Havenlicht Noorderpier IJmuiden