Tandemtour 2008

Op de tandem door Engeland en België

Tandemtour 2002

Tandemtour 2006

Eresaluut voor de Queen

Voor een jubilerende vorstin is geen kanon te groot
Maar aan alles komt een eind, dus ook aan dit genieten, het leek ons een goed idee om eerst maar een camping op te zoeken, dan zouden we daarna wel terugkomen in de stad om deze beter te bekijken.
Gelukkig konden wij bij de brug eenvoudig omhoog en daarna over de brug naar de andere oever, om vandaar de route weer op te pikken. Wij mengden ons even in het hectische stadsverkeer, maar al snel was dit weer over.
We kwamen weer langs de andere oever van de rivier aan en reden deze verder in zuidelijke richting.
Verderop langs de rivier bij Bishopsthorpe moest volgens onze kaart een camping zijn, maar toen we even verderop reden zagen we een camping die niet op onze kaart stonden, al met al niet zover van het stadscentrum.
Echter toen wij ons bij de receptie meldden bleek dat we niet welkom waren en men liet dat op een merkwaardige manier merken. De vraag was hoe groot onze tent was. Ons antwoord daarop was dat we niet zo'n kleine tent hadden omdat wij op onze leeftijd toch wel enig comfort wilden en wij met onze tent het compromis hadden gezocht tussen formaat en gewicht. Nou, we waren wel welkom geweest als we met een heel klein tentje waren gekomen!
Zo kan je het ook brengen, maar het leek ons verdacht veel op een smoes en een onverbiddelijke afwijzing als fietkampeerders.
We haalden onze schouders maar eens op en reden verder in de hoop dat de camping verderop ons niet eveneens zou weigeren. Wel jammer want vanaf een camping zo vlak bij de stad ga je gemakkelijker even nog even de stad in. Is het tien kilometer verderop, dan bedenk je je nog wel eens een keer.
Zo reden verder en even buiten de std troffen we nog een caravancamp waar Tiny nog een poging, maar ook zij waren onverbiddelijk.
Gelukkig waren we op de camping bij Bishopthorpe wel welkom, nota bene voor slechts zes pond per nacht, dus sloegen we onze tent daar op.
Daarna gingen wij in het dorp kijken of we ergens wat eten konden, wat hadden sinds vanmorgen nog niet gegeten en hadden onderhand trek gekregen. Eerst geld pinnen, maar dat bleek in dat dorp zelf niet mogelijk.
Gelukkig was er een stukje verderop een tankstation waar dit wel kon. Daarna bij de dorpswinkel nog wat inkopen gedaan, toen wij vervolgens bij de pub informeerde om iets te eten bleek de keuken gesloten evanals bij de andere pub, dus gingen wij terug naar de camping en behielpen wij ons met een cup-of-soep.
Om zes uur zijn we weer teruggegaan naar het dorp en hebben daar alsnog gegeten en lieten ons de haddock goed smaken.
Zo kwam alles nog goed en hebben verder een rustige avond gehad, met een glaasje wijn en een stukje kaas.