Tandemtour 2008

Op de tandem door Engeland en België

Tandemtour 2002

Tandemtour 2006

Sonja sorry, wij willen ook wel eens wat en misschien is het feit dat we de hele dag in beweging zijn een goed excuus.
Mocht je het er niet mee eens zijn, dan horen wij dat wel. Heerlijk zo'n patatje en een fricandel speciaal. We waren eigenlijk aardig op tijd want de frituur sloot om twee uur, maar toen hadden we onze hap al achter de kiezen. Het weer bleef somber en voor Roborst begon het harder te regenen. Het werd echt tijd dat we ergens onderdak zouden vinden, we waren inmiddels op het parcour van de Ronde van Vlaanderen gekomen en de Vlaamse Ardennen.Dat konden wegoed merken aan de klimmetjes die we voor de kiezen kregen. We dachten in Zottegem wel ergens iets te vinden om te overnachten. Toen merkte Tiny een bordje op dat naar een Hoevelogement op en besloten we daar maar eens te gaan kijken. Daar reden we dan in de gestaag vallende regen, waar je nat van wordt en verkilt tot op het bot.
Zo belandden we na even op en neer over het heuvelachtige weggetje te hebben gereden in het dorpje Rozebeke, waar we in de afdaling bijna de "Landhoeve" voorbij reden. Deze bleek nog gesloten, maar toen we achterlangs het pand informeerden of we konden overnachten was dat geen probleem. De kamers waren vrij.
We waren blij dat we wat gevonden hadden, met dit weer doorrijden was geen optie en erg prettig was de warme douche en de verwarming die werd aangezet.
Na ons verfrist te hebben gingen we nog even naar beneden en namen wij plaats in het praatcafë, waar wij de enige gasten waren en wij dus genoodzaakt samen het hoogste woord te voeren.
Om de gesprek op gang te krijgen bestelden wij een koffie en thee en daarna de lokale bieren, te weten: de Zwalmse tripel en voor Tiny een "sloeber", onderwijl bekeken en becommentarieerde wij de activiteiten welke door de eigenaar en zijn vrouw werden ontwikkeld.
Deze bestond uit het dekken van de tafels het (chique) restaurant het ontsteken van kaarsen en open haard.
Wij vroegen ons af voor wie, maar deze onuitgesproken vraag werd beantwoord doordat een familie de ruimte en plaatsnam in het restaurant.
Helaas werd er door de kortgerokte eigenaresse slecht heen en weer gedraafd zonder dat de gezelligheid in het "Praatcafé" ook maar enigszins op gang kwam. Dus kozen wij ervoor ons heil hogerop te zoeken en verbeidde onze tijd met het bekijken van diverse televisieprogramma's terwijl het buiten onverdroten voortging met regenen.

De Landhoeve
Betonweg in Vlaanderen of
Vlaanderen = Betonweg
Kapel St. Pietersveld
Neem voor opmerkingen over de website contact op met de