Tandemtour 2008

Op de tandem door Engeland en België

Tandemtour 2002

Tandemtour 2006

Uitzicht van Lekbrug

Gelukkig werden wij gered door een Duitser die een achterdeur van zijn Kever opendeed, welke de geiten de gelegenheid bood op de achterbank plaats te nemen. Dit overigens zeer tegen de zin van de eigenaar van dit populaire voertuig, waar deze luidkeels blijk van gaf.

Zoals gezegd onze reis verliep voorspoedig, zodat wij rond een uur of elf in het centrum van Utrecht aan de koffie zaten en niet veel later reden we de stad weer uit alngs de Vecht en passeerde daarbij de woonboten of zijn dat eigenlijk wipboten, waar dames van lichte zeden hun diensten aanbieden in ruil voor geld.
Tiny vroeg zich af of de heren ook met de pinpas konden betalen. Ik kon haar gelukkig geruststellen door te zeggen dat ík dat niet wist.
Eenmaal in Breukelen zochten we de westoever van de Vecht op om daar op het plein op een terrasje ons tweede kop koffie te drinken.
Ons volgende doel was Abcoude waar Tiny haar zuster woont, in een huis langs de Angstel. Daar eten we wat en praten even bij, zoals dat nu eenmaal als twee zussen elkaar ontmoeten. Als we afscheid hebben genomen rijden we door langs het mooie riviertje het Gein, waarna wij bij Driemond weer langs het Amsterdam - Rijnkanaal verder rijden.
Zo langs het kanaal omzeilen we Amsterdam door over de Schellingwouderbrug en onder de ringweg door richting Ransdorp te fietsen. Als we op even verderop linksaf in noordwestelijke richting fietsen, ondervinden we dat de wind behoorlijk stevig doorwaaid en dat we vandaag door vaak beschut te rijden niet al teveel problemen hebben gehad.
Als we later weer rechtsaf slaan richting Zuiderwoude krijgen we wind weer min of meer in de rug, maar dat is ook de reden dat we hebben gekozen om via deze route richting Hoorn te fietsen.
Dit echter niet de enige reden want we vinden het altijd weer een belevenis om vanuit Amsterdam onder de ringweg door het wijde weide - landschap van Waterland in te rijden. Zo van stadse hectiek in landelijke rust.
Als we bij Schardam het silhouet van Hoorn zien weten we dat we snel thuis zullen zijn

Brug Zuiderwoude 2de bakkie in Breukelen
. Anton fluit voor de aardig(e)h(g)eid(ten)
Noorwegen 1974
Utrechtse Vecht
Neem voor opmerkingen over de website contact op met de