Tandemtour 2008

Op de tandem door Engeland en België

Tandemtour 2002

Tandemtour 2006

The Black Bull (Matfen)

We reden een uitgestippelde route en deze bleek erg mooi te zijn, met af en toe pittige klimmetjes, die ons af en toe noopte deze te voet te nemen. Dit werd mede veroorzaakt door een weigerachtig versnellingsapparaat, waardoor het schakelen tussen de voorbladen niet soepel verliep.
Een euvel wat moeilijk te verhelpen bleek en ons nog regelmatig tot loopwerk zouden dwingen.
Zo genoten wij van de tocht en keken uit naar de Hadrianuswal, want dat bleef trekken.
Echter toen wij eenmaal ter plekke kwamen was er niets anders te bespeuren dan een lange rechte weg, inderdaad zoals deze ook op de kaart stond ingetekend, maar van Romeinse resten geen spoor, er waren wel stenen muurtjes, maar die waren van veel recentere datum.
Bij navraag aan een paar wandelaars, bleek het inderdaad de wal te zijn, maar moesten we, wilden we wat Romeins, zien nog de nodige mijlen naar het westen.
Daar hadden wij op dat moment even geen zin in, zo erg groot was de aandrang nu ook weer niet. Wij stelden ons wel tevreden met Engelse muurtjes en het mooie landschap en wat ons ook blij maakte de rust en stilte van dit Engelse landschap. Want de route voerde ons over stille landweggetjes en schilderachtige dorpen. Een moment van twijfel was er wel toen wij op onze route een hek aantroffen, maar na enige bestudering van de kaart kwamen we tot de conclusie dat we gewoon het hek open en dicht moesten doen en ons weegs gaan.
Tiny kreeg de kriebels toen we van de helling naar beneden suisden, want deze was inderdaad adembenemend. Eenmaal beneden reden we een stukje door om van de stilte en het gekabbel van een beekje te luisteren c.q. genieten. Daarna reden we door en kwamen in Matfen, waar we in een pub koffie bestelden en een paar toastjes met boter aten. Daarna reden we verder door en begon waarachtig ook de zon nog te schijnen, juichend namen wij deze toegift in ontvangst. En na een voorspoedige rit, zonder inspan class="bijschrift"nend klimwerk, maar wel met fikse afdalingen bereikten we Ovingham en reden we niet lang daarna de camping op.
Na eerst een glaasje wijn te hebben gedronken op de goede afloop is Tiny even gaan douchen en gebruikten wij een broodmaaltijd met ondermeer een heerlijk gebakken spiegelei.

Kerk van Ovingham Es van Matfen Staande steen bij Matfen