Tandemtour 2008

Op de tandem door Engeland en België

Tandemtour 2002

Tandemtour 2006

Een reuzenboleet? Eiland in zicht

Wat voor paddestoel die is moet ik nog even opzoeken"De wind van voren krijgen, kent u die uitdrukking?" zou dominee Gremdaad vragen.
Nu wij kregen ook dan de wind van voren, maar dan letterlijk!
Hadden wij op het vaste land nog met succes de noordooster kunnen weerstaan, hier op Tessel had men er nog een schepje bovenop gedaan.
"Potvolblommen", zou mijn moeder, netjes als zij was zeggen. Ik echter uitte mij in minder verbloemende woorden tot God den Heer. Hoewel ik door voor het fietspad langse Waddendijk te kiezen op enige luwte had gehoopt, kwamen wij bedrogen uit en scheen het, dat wij bovendien nog een kudde schapen op sleeptouw hadden genomen.
"Ja", zullen de Tesselaars wel zeggen,"het waait hier altijd harder".
Betrouwbaar volk, die eilanders, want het klopt!
Hoopvol speurde ik de horizon af op zoek naar bosjes op het Hoge land en de toren van Den Burg, want daar ergens zouden wij graag onze tent opzetten!
Gelukkig is Tessel niet zo groot als Engeland dus kwamen wij uiteindelijk in de buurt waar wij de boerencamping vermoeden die wij jaren geleden al eens met een bezoek hadden vereerd.
Deze camping bleek niet meer te bestaan, maar een vriendelijke bewoner wees ons weg naar een andere camping die wij na een kwartier, of zo, opreden.
Wij kregen de beschikking over een groot grasveld door struiken omzoomd, hetgeen wij slechts hoefden te delen met ouder echtpaar in een caravan. Helaas boden de struiken, tegen onze verwachting in, minder beschutting. Ik prees mezelf gelukkig iets zwaarder te zijn dan ik op basis van mijn lengte mag zijn van minister Klink, want dan had ik waarschijnlijk Engeland per tent bereikt. Uiteindelijk kregen wij onze tent onder bedwang en met extra scheerlijnen en evenveel pennen in de keileembodem bleef het bij een hoop geflapper, hetgeen Tiny behoorlijk uit haar slaap hield.
Niet dat we gelijk zijn gaan slapen, om te beginnen gingen we nog wat inkopen doen in Den Burg, daar hadden we nog volop gelegenheid voor, zo rond een uur of drie.
We dronken voorts op het terras van de bioscoop annex horecagelegenheid (of is een bioscoop ook horeca?) nog een Tessels tripeltje.
Later op de avond keerden wij nog terug om in een eetcafé nog een paar consumpties te genieten.
Maar morgen weer bijtijds weer op, want zingen, dan niet doorzakken! passagiers kijken al verlangend uit naar het eiland Texel

Westfriese stolpboerderij aan de Zuiderzeestraatweg in Aartswoud Nederlands Hervormde kerk te Sijbekarspel De houtwallen Westfriese stolp in Aartswoud Sijbekarspel NH-kerk