Tandemtour 2008

Op de tandem door Engeland en België

Tandemtour 2002

Tandemtour 2006

River Wiske Bed & Breakfast "The Black Bull"

Fantastisch is het wel, maar mijn smaakpapillen worden door niets van de inhoud positief geprikkeld, maar slaan ons manmoedig door alles heen, tot we idee hebben dat het experiment niet ten volle geslaagd is.
De volgende keer maar een ontbijt met meer brood, zonder witte bonen in tomatensaus en bacon die door de tomatensaus slap geworden is. Sorry Anglofiel, voor ons gebrek aan inlevingsvermogen, maar wij vinden al die Britten die dit soort voedsel dagelijks tot zich nemen ware helden.
Aanmerkelijk aangedikt en verkwikt door de koffie, die wel goed en genoeg was rijden we even later verder richting centrum Middlebrought. Daar raken we even verstrikt doordat de het spoor even bijster raken, maar op advies van een vriendelijke fietsenhandelaar en aan de hand van de kaart komen wij op de fietsroute uit.
Wij het ontwijken nog wel het fietspad verspreid liggend glaswerk ,wat wel aanmerkelijk vaak tegenkomen op onze fietsroute. Ik heb niet direct een achterdochtige geest, onderhand begin ik wel kwade opzet te vermoeden.
Maar ik kan het mis hebben!
Kruipdoor sluipdoor de route volgend kwamen wij in Thornton aan,alwaar wij bij een beschikbare bank halt hielden om een koffiepauze in lassen.
Wij zouden daar rustig heben gezeten ware het niet dat die ene trekker constant heen en weer reed met puin heen en leeg terug. Maar ja je hebt natuurlijk ook mensen die wel moesten werken, al is het zaterdag.
De weg tussen Seamer en Rudby was een rustige weg, zo rustig dat wij besloten liggend in het gras de rust en stilte die bijna oorverdovend was, in ons op te nemen.
Na ons gelaafd te hebben aan de rust reden we verdern aar beneden, brug over de river Leven en weer omhoog
Eenmaal boven leek het een goed moment om even een op een terrasje wat te drinken, daarna vervolgden wij onze weg weer weg route nr 52 richting Crathorne over de A19 richting Appleton Wiske. Wij sloegen echter eerder linksaf richting East Harsley.
Daarna sloegen wij de eerste weg weer rechts af naar Deighton om vandaar weer verder in zuidelijke richting rijden richting Brompton.
Daar aangekomen probeerden we nog bij een pub iets van eten te scoren, tevergeefs. De waard verwees ons naar Northallerton, daar zouden we wel iets kunnen krijgen.
Dus reden we verder en eenmaal in de Northallerton en even later passeerden wij de markante kerk van Northallerthon, net daar voorbij ontdekte Tiny de eerder genoemde pub annex B&B en is de cirkel daarmee rond.
Niet helemaal natuurlijk, want we hadden nog niet gegeten en omdat dat niet in de pub mogelijk was gingen wij op advies van de eigenaar elders eten.
Het was inmiddels half vijf zodat onze lunch inmiddels meer weg had van avondeten, maar het voordeel was natuurlijk wel dat we een goede trek hadden.
Na een vergeefse poging slaagde wij er in een maaltijd te bestellen, maar niet naar eerst geld te hebben gepint, want wij hadden liever genoeg contant geld om handen om onze overnachting te betalen en ook de volgende dag niet weer gelijk op zoek te moeten naar geld.
Na de eenvoudige doch voedzame maal te hebben wandelden wij op ons gemak over de inmiddels scheidende markt terug naar de B&B en zochten onze kamer op.
Na een verblijf op de kamer besloten wij dat het best een goed idee om onze avond niet te slijten voor de tv en een plekje te zoeken in de pub.
Een goed besluit bleek, want we hadden een gezellige avond want de bezoekers waren zeer spraakzaam en royaal met het geven van rondjes, zodat hel al laat was dat wij de trap opstommelden.

Plantsoen Hutton Rudy Typical Britisch Houses All Saints Church Northallerthon Typical Britisch Houses