Tandemtour 2008

Op de tandem door Engeland en België

Tandemtour 2002

Tandemtour 2006

Oude spoorbrug
over de River Swale

We reden een stukje langs de B261, geen onverdeeld genoegen, maar gelukkig duurde ons lijden niet te lang. Bij Yaffort konden we linksaf een rustige landweg op. We constateerde dat het inmiddels helemaal droog was geworden en dat is ook alweer wat. We fietsten aldus verder langs de Engelse dreven en ontmoette daarbij dorpjes als Maunby en Kirby Wiske.
Oude spoorbrug over River Swale North Yorkshire De camping bij Thirsk kon in onze ogen geen genade vinden in verband met zijn ligging pal aan een drukke weg.
Wel deden we nog inkopen in een supermarkt, waaronder 12 pakjes sheperdspie - mix, dit op verzoek van Yvonne en Theo Zijp. Die hadden daarom gevraagd tijdens die lunch met het koor op Texel.
De cassiërre vroeg me nog of ik shepperdpie ging eten, hetgeen me een tamelijk overbodige vraag leek. Ik liet daar echter niets van blijken en beantwoordde haar vraag bevestigend.
Daarna reden we verder, nu konden wij ook weer een route oppikken en wel route 65 die we in ieder geval tot York zouden volgen. Maar vandaag even niet, want wij hadden op de kaart een camping bij Hutton Sessay gevonden die ons wel wat leek. Wij volgden de route over Dalton, vanaf daar reden we tussen de graanvelden door naar Little Hutton en kwamen al snel daarna op de kruising aan waar de camping tegenover lag.
Tevreden over onze tot daar toe inspan class="bijschrift"nig, nou ja inspan class="bijschrift"ning, zo zwaar was ons parcour ook weer niet geweest en we hadden best verder gekund, reden we dee camping.
Tot onze ergernis was het ook hier weer bingo: op deze camping geen plaats tenten, al kwam je op de fiets of misschien juist wel daarom. Ik stond me al weer op te vreten, Tiny, echter liet zich niet zomaar afschepen en argumenteerde dat zij wel degelijk een tentsymbool op hun bord hadden en dat het een gentlemansagreement is dat fietsers en wandelaars nooit worden geweigerd. Uiteindelijk resulteerde dat in een onderling overleg tussen beide beheerders.
"Nou wij konden dan wel voor één nacht terecht, maar dat kostte ons wel tien pond!" Dat bedrag echter joeg ons geen schrik aan en opgelucht betaalden wij volgden wij de beheerder. Voorbij het gedeelte met vaste verblijfcaravans. Daarvoorbij bleek een groot terrein wat langs de kanten vol met gewone caravans stond maar met middenin een grote grasvlakte. Plenty ruimte en geen van de caravans was bevolkt, zodat wij dit gehele deel inclusief wasgelegenheid voor onszelf hadden. Wij zetten onze tent op, verwonderde ons over het vreemde gedrag van de Britse campingbeheerders en genoten van de rust.
Dat was weer een dag! Weg bij Kirby Wiske

Kerk te Yafforth Doorkijkje in Thirsk Yorkshire Open? Had je gedacht! Kerk te Yafforth Bloemrijk straatbeeld te Thirsk School in Sessay